Bouwen aan een app die door honderdduizenden mensen dagelijks wordt gebruikt

#Klantcase NS

Uitdaging

De NS vervoert jaarlijks miljoenen reizigers, om deze reizigers allemaal te vervoeren is dat elke dag weer een grote logistieke puzzel. Hierbij is één van de uitdagingen alle reizigers goed op de hoogte te houden van de actuele status en veranderingen. Doordat niet alle reizigers op dezelfde plek zijn en niet allemaal even goed ziend of horend zijn, is simpel weg het omroepen op het station niet voldoende om alle reizigers te informeren. Daarnaast willen alle reizigers weten hoe ze van A naar B moeten komen en dan het liefst van deur tot deur en niet alleen maar van station naar station.

Technische oplossing

Om alle reizigers op de hoogte te houden, is een app gebouwd, de 'Reisplanner Xtra' app voor iOS en Android. Hierbij is ook rekening gehouden met tablets. Met deze app kunnen reizigers hun reizen van deur tot deur plannen, bewaren, kaartjes kopen, op de hoogte worden gehouden van verstoringen en nog veel meer. Zoals het boeken van een zone taxi of een zakelijk taxi. De app wordt native ontwikkeld in Swift en Kotlin/Java, daarnaast is er een hele grote set aan API’s die de apps gebruiken. Die API’s worden ontwikkeld door hetzelfde team als die de apps ontwikkelen. De app is geoptimaliseerd voor slechtziende mensen zodat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van de app.

Rol Rubicrew

Rubicon zorgt voor het onderhouden en toevoegen van nieuwe functionaliteit aan de app en backend systemen. Daarnaast is Rubicon verantwoordelijk voor het meedenken in de architectuur zowel van de app als crossplatform. Als bepaalde logica in de app wordt gebouwd op beide platformen wordt bekeken hoe en of het mogelijk is dat in de backend te doen. Doordat de app door honderdduizenden mensen dagelijks wordt gebruikt, zijn de Rubiconners verantwoordelijk voor het feit dat de backend dit aan kan en er waar mogelijk fallback scenario’s zijn.Terug naar het overzicht

Vragen over dit onderwerp?Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Privacy Statement   |   Disclaimer