“De hoogste beschikbaarheid met Microsoft Azure”

#Klantcase RDW

Uitdaging

RDW biedt diensten voor registratie, informatie en controle voor van alles rondom voertuigen. Bedrijven en particulieren kunnen bijvoorbeeld online voertuigen registreren of informatie over voertuigen inzien. Deze online dienstverlening wordt continu uitgebreid en steeds intensiever gebruikt. Voor veel zakelijke klanten is deze dienstverlening essentieel voor hun bedrijfsproces en daarom is het van belang dat een hoge uptime wordt gegarandeerd. 

Technische oplossing

Om een hoge uptime te garanderen, is gebruik gemaakt van Microsoft Azure en is de afhankelijkheid met de on-premises RDW-systemen tot een minimum beperkt. Elke dienst die een klant kan afnemen (bijvoorbeeld het schorsen van een voertuig of het maken van een keuringsafspraak) heeft een afzonderlijke Azure Web App. Deze bestaat uit een Angular front-end en een REST Web API back-end. Door het gebruik van meerdere Azure regio’s en Azure Traffic Manager wordt de beschikbaarheid van de diensten vergroot. Met behulp van Azure Functions wordt metadata, zoals postcodes of voertuigmerken, beschikbaar gesteld om te gebruiken in de Web App.

Een voltooide aanvraag van een klant wordt op een Topic in de Azure Service Bus gelegd voor een asynchrone afhandeling door de interne RDW-systemen. Voor de autorisatie tussen de verschillende componenten wordt Azure AD gebruikt. Er wordt exclusief gebruik gemaakt van de Azure PaaS en SaaS-oplossingen om het technisch beheer te minimaliseren. 

De deployment van alle software en infra gebeurt door middel van Continuous Integration met Git en Microsoft Release Manager. Met Infrastructure as Code in de vorm van Azure ARM templates worden omgevingen volautomatisch voor de OTAP-straat gedeployed waardoor geen sprake meer is van omgevingsspecifieke problemen.

Rol Rubicrew

De Rubiconners zorgen dat het systeem zoals hierboven beschreven juist is geïmplementeerd. Zowel het ontwikkel- en deploymentproces binnen Git en Release Manager als de daadwerkelijke implementatie van de componenten op Azure. Omdat het een DevOps team betreft, zijn de Rubiconners ook na de oplevering verantwoordelijk voor het juist bewaken van de dienstverlening.Terug naar het overzicht

Vragen over dit onderwerp?Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Privacy Statement   |   Disclaimer