“With the Performance Monitor we have a powerful dashboard which enables us and our business stakeholders to steer on the process of generating maximum value based on business insights”

aldus de opdrachtgever

#Klantcase Data

Uitdaging

Binnen het BICC van de opdrachtgever wordt doelgericht gewerkt aan het iteratief opleveren van informatieproducten. Hierbij worden verschillende onderdelen van Scrum toegepast waaronder een Backlog item lijst, Daily Stand-Ups en Weekly Sprints. De administratie van het proces wordt ondersteund door SharePoint lijsten en de planning en voortgang wordt bijgehouden in Excel.

Het bijhouden en analyseren van de planning en voortgang is een redelijk intensieve activiteit en het delen van de informatie met de stakeholders gaat weer via een centrale plaats binnen SharePoint.

Uitdaging was om een gebruikersvriendelijk, interactief dashboard op eenvoudige wijze te kunnen delen wat de handmatige wekelijkse werkzaamheden automatiseert en waarbij de verschillende Business Lines dagelijks de voortgang van de Sprint kunnen volgen.

Technische oplossing

Voor de klant is een Power BI dashboard gemaakt met een koppeling naar de verschillende SharePoint lijsten. Het Power BI dashboard bevat informatie met betrekking tot het proces, specifieke release informatie, KPI’s over de output en een forecast.

Ten behoeve van het proces is onder andere inzichtelijk gemaakt wat de doorlooptijden van de verschillende fasen zijn en hoe deze verdeeld zijn over de verschillende informatieproducten. Daarnaast is een Gantt Chart opgenomen die de planning en voortgang van de verschillende projecten weergeeft als ook hoeveel Backlog items er voor het project zijn aangemaakt en gerealiseerd.

Voor de output KPI’s wordt gekeken naar de Velocity van het team en op basis van die resultaten wordt tevens een forecast getoond. Per release wordt een overzicht gegeven van de status van de Backlog items en wordt het testproces gemonitord.

Rol Rubicrew

De Rubiconners waren verantwoordelijk voor het analyseren van de behoefte voor het dashboard en het bouwen ervan binnen Microsoft Power BI.Terug naar het overzicht

Vragen over dit onderwerp?Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Privacy Statement   |   Disclaimer