100 Days of Happiness | How was your journey Michiel?

“De aftrap was de uitgifte van de laptop; wat een mega dik ding!”

Michiel van Eijkeren | Azure Developer

De onboarding, hoe kijk je daarop terug?

Na voornamelijk digitale gesprekken was het dan eindelijk tijd voor die eerste werkdag bij mijn nieuwe werkgever. De onboarding, het blijft spannend. Je leert veel nieuwe mensen kennen en wil natuurlijk een goede eerste indruk maken. Het kantoor van Rubicon had ik nog niet gezien sinds de verhuizing naar Leusden. Wat een aangename verrassing was het, toen ik arriveerde op Landgoed Leusderend. Dagelijks ervaar ik genoeg chaos, in de spits, bij de klant, er is altijd een overvloed aan prikkels aanwezig. De rust die ik voelde op de locatie van mijn nieuwe werkplek, kwam als geroepen. De spanning die ik eerder voelde, was volledig verdwenen en alles dat overbleef was positieve energie. Eenmaal binnen stelt iedereen die me niet kent zich meteen voor, super chill, dan hoef ik het ijs niet te breken!  

“Ik voel me meteen een professional die serieus wordt genomen.” 

Mijn onboarding had ik niet alleen. Samen met 5 anderen leerde ik het bedrijf en de mensen kennen. De aftrap was de uitgifte van de laptop; wat een mega dik ding! Eén ding is zeker, de gemiddelde developer likt hier zijn vingers bij af. Ik voel me meteen een professional die serieus wordt genomen. Het loopt soepel, alles wordt ingesteld en binnen no time kan ik overal bij. We zijn nu aangekomen bij de kennismaking met ongeveer iedereen die je ooit nodig zou kunnen hebben. Best spannend om iedereen, van managers tot de CEO aan toe, in één keer te leren kennen, toch? Nou, bij Rubicon dus niet! Van een korte kennismaking vloeide het gesprek direct over in een gezamenlijke discussie. Van hiërarchie was weinig te merken, alles kan worden benoemd en iedereen is gelijkwaardig, precies wat ik zoek in een bedrijf.  

Einde dag, een drukke dag, veel geleerd en gedaan, veel nieuwe mensen leren kennen en veel prikkels geïncasseerd. Voldaan stap ik naar buiten en realiseer ik me weer dat ik midden in de natuur zit, ik kan meteen omschakelen, hier kan ik wel aan wennen! 

Jouw team? Vertel eens! 
“Wat werken er een hoop ontzettend goede mensen bij Rubicon.” 

Die onboarding, die beviel wel, maar dat is natuurlijk slechts het topje van de ijsberg. Ik was vooral benieuwd naar mijn fellow developers. Ik ben niet graag de slimste van de club, maar ook niet de domste. Het liefste bevind ik me ergens in het midden; genoeg te leren, maar het is ook wel eens leuk een ander iets te leren. Nou, na de eerste clusteravond van het Development-cluster was het overduidelijk dat ik mij onder de slimsten bevind. Wat werken er een hoop ontzettend goede mensen bij Rubicon! Ik werd meteen wakker geschud, ik hoor hier namelijk zelf ook bij! Ben ik net zo goed als de collega's tegen wie ik op kijk? Ik ben benieuwd of ik het waar kan maken!  

Hoe is je eerste opdracht?  
“Je kunt bij Rubicon je eigen pad vormen en bepalen waar jij de focus op wilt leggen.” 

Of ik die verwachtingen waar kon maken, daar zou ik snel achter komen. Aan de hand van mijn ervaring maakte ik mijn Rubicon-CV en voor Rubicon was het helder wat ik wilde doen. Je kunt bij Rubicon je eigen pad vormen en bepalen waar jij de focus op wil leggen. Op basis van wat ik wil en kan en na een paar leuke gesprekken, kon ik snel aan de slag bij De Nederlandsche Bank. Een opdracht die perfect bij me past, ik wist meteen dat ik hier van grote waarde zou zijn. 

Eenmaal daar was het precies waarop ik hoopte. Een high pace, complexe omgeving die ontzettend innovatief is. De nieuwste snufjes worden hier in een rap tempo geïntegreerd. Mijn team bestaat alleen maar uit experts die een flinke bak ervaring meebrengen en al snel kom ik erachter dat ik dat zelf ook ben. Het team bevat een specialist op ieder gebied, waardoor we samen hoge kwaliteit kunnen leveren. Ja, deze opdracht bevalt me wel, ik zit er nu ruim een half jaar en ik zie mezelf er nog veel langer werken.  

Great Place To Work. Hoe ervaar jij dat? 
“Rubicon is ontzettend transparant en ik weet waar ik aan toe ben.” 

Poeh, deze vind ik lastig. Niet omdat het daadwerkelijk lastig is, maar waar moet ik beginnen? Er zijn zoveel aspecten die ik waardeer in Rubicon. De openheid; Rubicon is ontzettend transparant en ik weet waar ik aan toe ben. Het bedrijf is eerlijk over situaties en ervaringen uit het verleden. Ook de manier waarop Rubicon kansen biedt, zonder hierbij extra druk uit te oefenen, vind ik uniek. Rubiconners zijn begripvol en een open conversatie is altijd mogelijk, over alles. Ze zijn flexibel en samen zoeken we naar oplossingen in situaties die wellicht wat lastiger zijn. 

Ik ben zelf ontzettend oplossingsgericht en leg deze oplossingen zelf voor, dat moet ook wel als developer. Rubicon neemt dit altijd serieus en dat werkt heel fijn. Ik voel me eerlijk behandeld en voor mij is dat één van de belangrijkste kwaliteiten die een bedrijf kan hebben. Het is geen picture perfect plaatje, er zijn altijd verbeterpunten, maar ook hierover zijn ze eerlijk en transparant. Dat geeft mij vertrouwen in mijn toekomst met Rubicon. 

Wat betekent voor jou ‘Can’t spell Rubicon without U&I’?  
“Rubicon heeft mij het volste vertrouwen gegeven, waardoor ik in mijzelf geloof en erop vertrouw dat ik een aanwinst ben.” 

U&I betekent voor mij samen, dus niet alleen. Dat is dan ook wat Rubicon mij brengt, het gevoel dat ik niet alleen ben. Samen betekent voor mij dat je vertrouwen hebt in elkaar. Rubicon heeft mij het volste vertrouwen gegeven, waardoor ik in mijzelf geloof en erop vertrouw dat ik een aanwinst ben. De wereld van detachering is een uitdagende op het gebied van binding. Je werkt in principe voor twee bedrijven en de binding die je als werknemer hebt, wordt dan ook verdeeld. Toch weet Rubicon mij aan zich te binden en ik voel me fijn binnen het bedrijf. 

Nu we elkaar weer in het echt mogen zien, denk ik dat dat alleen maar nóg beter gaat worden. In de laatste 6 maanden ben ik verhuisd, heb ik een nieuwe baan gekregen en ben ik ook nog eens voor het eerst vader geworden van een prachtige dochter. Dit doe ik niet alleen, want het is U&I. 

Rubicon heeft me de ruimte gegeven dit volledig op mijn eigen tempo aan te gaan. Certificeringen zijn belangrijk, ik kan dan ook niet wachten tot ik er weer een paar kan halen, maar alles op zijn tijd. Werkgeluk staat voorop, voor mij én voor Rubicon. Er staat me nog een ontzettend lange carrière te wachten. Met een beetje pech nog bijna 40 jaar, met een beetje geluk nog heel lang bij Rubicon!  

Michiel Van Eijkeren 100 Days Of Happiness


Terug naar het overzicht

Join us in the cloud

Gezocht:

Azure Developer

Werk jij graag in een Agile DevOps team en loop je warm voor Azure en Containerization?

Lees meer
Gezocht:

Full-stack Developer

Werken in een team met alleen maar ervaren developers?

Lees meer
Gezocht:

Azure Integration Developer

Werk jij graag in een Agile DevOps team aan grote Enterprise projecten?

Lees meer

Join the RubiCrew!

Kies…

Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Privacy Statement   |   Disclaimer