ONZE BRICKS

Rubicon is Nederlands beste Microsoft, cloud-native, partner om voor én mee te werken. We zijn dé broedplaats voor ruim 200 ervaren IT experts die de meest innovatieve Microsoft cloud technologie toepassen. Een Agile aanpak, open mindset, innovatie en plezier zijn leidend om ieder project samen met collega’s, klanten en de juiste technologie tot een succes te brengen.

Customer Success zit tot diep in de Rubicon kern verankerd. Het is één van onze kernwaarden en dé reden waarom we (samen) doen wat we doen. Met onze diensten bedienen we de grootzakelijke markt en de Nederlandse overheid. Onze focus ligt altijd op de juiste oplossing voor iedere organisatie. Dit realiseren we met vakkundig maatwerk óf met de inzet van slimme Rubicon FastLane oplossingen. Altijd transparant en Agile. Het doel en bedrijfssucces van onze klanten zijn voor ons leidend.

Network graphic

Ontdek de
Rubicon Cloud
Journey

25 jaar Rubicon!

2023

FD Gazelle 2023
Rubicon realiseert bovengemiddelde groei & prestaties wederom een FD Gazelle bekroning 

#1 Nationale Microsoft Partner 
Meer dan 250 experts
1100+ Microsoft certificaten
250+ klanten naar en in de cloud geholpen
Miljoenen eindgebruikers

8,6 klanttevredenheid
De top binnen de overheid en de Nederlandse grootzakelijke markt in en naar de cloud geholpen. 

World-Class Workplace
96% van de RubiCrew geeft in het onderzoek aan: "Ik krijg bij Rubicon de kans om te doen waar ik goed in ben". Een resultaat dat onderstreept wat onze visie is op goed werkgeverschap.

Track record
Overheid, finance en Nederlandse grootzakelijke markt.

2022
Microsoft Solutions Partner Designations

Rubicon behaalt 3 Microsoft Solutions Partner Designation badges:

Digital & App Innovation
Infrastructure
Security

2022
200e cloud expert

Hoera! Onze 200e senior cloud expert is een feit!

2022
Erkend als World-class Workplace

Rubicon scoort een 8,7 eNPS! “Een werkgever om trots op te zijn.”

2021
Rubicon onderscheiden met diverse Microsoft Azure Advanced Specializations

Rubicon heeft als eerste Nederlandse IT-dienstverlener de ‘Analytics on Microsoft Azure’ Advanced Specialization behaald. En is 13-voudig Microsoft Gold Partner én Microsoft Advanced Partner. In totaal 579 certificeringen!

2021
8.000 cloudprojecten

Ruim 8.000 succesvolle projecten in de cloud voltooid.

2021
Computable top 100

Rubicon heeft een respectabele notering in de Computable top 100.

2021
De verhuizing

Goodbye Vianen, Hello Landgoed Leusderend. De sterke groei van de afgelopen jaren vraagt om een nieuwe werkomgeving waar werkgeluk en co-creatie meer ruimte krijgen. Die vindt Rubicon in Leusden, midden in het bos.

2020
Vraag naar managed services toegenomen

Nieuwe manieren van werken, versneld verder digitaliseren en waarde halen uit data hebben onze klanten geholpen zeer wendbaar te opereren in deze bijzondere tijd. Het ICT-landschap veranderde nog sneller dan anders en vroeg veel van onze innovatiekracht. De vraag naar managed services nam sterk toe. Niet verwonderlijk als opdrachtgevers versneld veilig gebruik willen maken van onder meer Microsoft 365 en Teams.

2020
Wederom benoemd tot FD Gazelle

Voor het tweede jaar op rij mogen wij ons FD Gazelle noemen. Dit betekent dat we bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland horen in de categorie Grote Bedrijven.

2020
Introductie Happiness Officer

Great Place to Work en Best Place to Contract. Dat is het Rubicon motto. Vanuit de gedachte dat een organisatie het beste bloeit als werknemers zich volledig kunnen ontwikkelen, introduceert Rubicon als één van de eersten in Nederland de rol van Happiness officer.

2019
Benoemd tot FD Gazelle

Rubicon hoort bij de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het Financieele Dagblad heeft ons benoemd tot FD Gazelle 2019.

2019
Benoemd tot Beste Werkgever

Dit keurmerk geeft aan dat we als organisatie zeer ver boven het gemiddelde van onze branche scoren.

2016
100e Rubiconner

April 2016 stapte de 100e medewerker van Rubicon binnen in Vianen. Van dubbele cijfers, naar drie!

2015
Cloud Only strategie

De cloud heeft zich bewezen. Rubicon wil alleen het beste voor haar klanten en adviseert alleen nog maar cloud oplossingen in verband met de beperkingen van on prem.

2015
Cloud Management Center

Volledig ontzorgen van onze klanten is het uitgangspunt. Sinds 2015 beheert, innoveert en beveiligt Rubicon een groot scala aan klantplatformen in ons Cloud Management Center.

2015
Optimale service gegarandeerd: ISO certificering

ISO certificaten tonen aan dat wij een veilig en effectief IT Service Management Systeem hebben. De processen op het gebied van support, incidenten en changes zijn volgens strikte normen geborgd en gestandaardiseerd binnen de gehele organisatie.

2010
Cloud First

Rubicon gelooft in de toekomst en kracht van de cloud, helpt haar klanten met een Cloud First strategie.

2006
Microsoft Only

Microsoft en Rubicon weten elkaar veelvuldig te vinden. In 2006 besluit Rubicon exclusief te kiezen voor Microsoft technologie.

1998
Oprichting Rubicon (E-Business Development)

De naam Rubicon schuilt in een verhaal van Julius Caesar en het moment van oversteken van de Rubicon rivier. Het was toen zo: we steken over, er is geen weg meer terug. Dit was de metafoor voor het DNA van Rubicon: als we een verbintenis aangaan met een klant, medewerker of partner willen we er alles aan doen om die te behouden. Je wíl niet meer terug. Gezien de tijdgeest waarin we ontstonden, lag onze innovatie- en strategische focus op complexe eBusiness en digitale klantvraagstukken.  

GREAT PLACE
TO WORK

Bij Rubicon geloven we dat werken onder de juiste, persoonlijk afgestemde omstandigheden, ervoor zorgt dat elke werknemer zich kan ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. 

We zijn trots op de kracht van “ons samen”. We vieren de onderlinge verschillen en achtergronden die Rubicon rijk is. Of dat nu gaat over gender diversiteit, het expliciet toejuichen van meer vrouwen in IT, ons brede scala aan verschillende culturele achtergronden, de uiteenlopende woonplaatsen van onze experts, ruimte voor persoonlijke hobby’s en professionele interesses en uiteraard respect voor ieders religie en geaardheid.  

Best logisch, zou je denken. Gelukkig zorgt onze Happiness Officer ervoor dat onze open en eerlijke cultuur ten alle tijden gewaarborgd blijft. 

Rubicon, a Great Place to Work

De thuisbasis

Ons kantoor vind je op het groene Landgoed Leusderend in Leusden. Een plek waar je graag naartoe gaat om collega’s te ontmoeten, samen te werken en waar je ook kunt ontspannen. Voldoende faciliteiten om in teamverband te werken of individueel in alle stilte iets af te ronden. Het kan allemaal in Leusden!

Veel collega's lunchen in het centrale bedrijfsrestaurant of maken een wandeling tijdens de lunch. Na werktijd zijn er verschillende initiatieven voor sportieve activiteiten met elkaar. Zo zijn er collega's die zo nu en dan samen mountainbiken op het parcours in het bos achter het landgoed.

Op de begane grond zijn er werkplekken, concentratieruimtes en social spaces. In het souterrain vind je ruimtes waar je kunt samenwerken. Van klassieke overlegvormen tot samenwerkingsvormen in teamverband waarvoor je ook je collega’s bij de klant kunt uitnodigen. Voor een wat 'vrijere' invulling van je sessie, kan gebruik worden gemaakt van de tribune. In iedere ruimte is een beeldscherm aanwezig voor presentaties. Ook is nagenoeg iedere ruimte voorzien van video conferencing apparatuur voor Teams meetings. Ook onze studio - voor het opnemen van podcasts en video's of uitzenden van een livestream - vind je op de begane grond.     

Kom gerust eens langs voor een kop koffie. We maken graag kennis met jou.

MEET OUR
EMPLOYEE SUCCESS MANAGERS

Onze Employee Success Managers (ESM’ers) zijn het dagelijks aanspreekpunt voor de RubiCrew en dé connectie naar Rubicon als organisatie. Binnen Rubicon plan je zelf je reis naar werkgeluk en vorm je jouw eigen ultieme carrière. Jouw ESM'er helpt je bij de ontwikkeling en groei van jou als professional, door samen tussentijdse doelen te stellen en samen te bouwen aan succes!

Ron Bassa

Employee Success Manager

Neem contact op LinkedIn

Carlijn van de Ven

Employee Success Manager

Neem contact op LinkedIn

Martin Braaksma

Employee Success Manager

Neem contact op LinkedIn

Yosha Wiener

Employee Success Manager

Neem contact op LinkedIn

Jochem Broer

Employee Success Manager

Neem contact op LinkedIn

Els van Maanen

Employee Success Manager

Neem contact op LinkedIn
"Bij Rubicon staat niet alleen de techniek centraal, maar ook de mens. Hier word je echt gestimuleerd om je verder te ontwikkelen." Jesse Gorter | Principal Consultant Data bij Rubicon

Onze awards
& certificeringen

Logo FD Gazellen 2020
Logo World Class Work Place
Logo Dekra