Blogs
& video

100 Days of Happiness | How was your journey Alex?

Je kunt bij Rubicon echt bouwen op je collega's.

De onboarding, hoe kijk je daarop terug?

De onboarding was uitstekend geregeld! Binnen slechts één (intensieve) dag werd ik met andere nieuwe collega’s voorzien van alles wat we nodig hebben om ons werk goed te kunnen doen. Wat mij vooral van deze dag is bijgebleven, zijn de laagdrempelige gesprekken met management en directie. Die gaven een goed beeld van de sfeer binnen Rubicon en het gemak waarmee je deze mensen kunt opzoeken. Ook niet onbelangrijk: tijdens de onboarding werd een informatiesessie gehouden over pensioen. Iets waar de meesten van ons pas laat mee aan de slag gaan. De heerlijke wandeling in de dichtbij gelegen bossen na de lunch, maakte de dag helemaal af!

Jouw team? Vertel eens! 

Direct in mijn eerste week bij Rubicon vond er een clusteravond Data plaats. Tijdens deze avonden (ongeveer eens per maand) wordt op een informele manier kennis gedeeld en niet te vergeten gesocialized! Onder het genot van goed Indisch eten leerde ik op deze manier al snel een groot aantal collega’s kennen. Wat mij opviel: wij spreken allemaal dezelfde taal en begrijpen elkaar naadloos. Dat is in mijn optiek ook het grote voordeel van een dergelijk cluster met specifiek de focus op Microsoft producten.

Gedurende de avond merkte ik dat los van de gezelligheid ook kennis een grote gemene deler is. Het onderwerp dat ter sprake kwam (geavanceerd gebruik van ARM templates), werd in detail behandeld en zorgde voor interessante discussies. Hoewel niet ieder onderwerp altijd even goed aansluit bij mijn persoonlijke vaardigheden/affiniteit vind ik het mooi om te zien hoe collega’s hier met passie over kunnen vertellen. Als ik er dan nog iets van opsteek, is dat helemaal een win-win situatie!

Hoe bevalt jouw opdracht?

Mijn eerste opdracht kwam al op mijn pad nog geen dag na de onboarding. Vanuit één van onze Dynamics 365 klanten was de vraag gekomen om ‘iets’ met Power BI te gaan doen. Nog geen dag later zat ik met hen (digitaal) om de tafel om de mogelijkheden te bespreken. De klik met de klant was er al snel en nog diezelfde week heb ik hen ook fysiek bezocht om het plan van aanpak verder te bespreken. Uiteindelijk heb ik bij deze klant in zeer korte tijd een werkend Power BI dashboard opgezet, volledig geïntegreerd met hun door Rubicon opgeleverde Dynamics 365 platform.

De opdracht vond ik fantastisch, de lijnen met de klant waren kort en de samenwerking verliep optimaal. Ik merkte dat de klant veel vertrouwen had in Rubicon en aan mij de kans om te bewijzen dat dit niet misplaatst was.

Inmiddels ben ik na afronding van mijn eerste opdracht, ingezet bij een financiële instelling als BI translator. In deze rol ben ik de brug tussen business en het development team. Belangrijk is dat ik zowel de business als het platform dat in ontwikkeling is, goed leer kennen. Weer een mooie kans om mijn kennis uit te breiden op zowel functioneel als technisch vlak. Pluspunt van de opdracht: veel collega’s van Rubicon werken in hetzelfde team en dat maakt het werk alleen maar leuker!

Great Place To Work. Hoe ervaar jij dat? 

Wat Rubicon voor mij een ‘Great Place to Work maakt’? De combinatie van een laagdrempelige ‘no-nonsense’ cultuur en het vertrouwen dat Rubicon mij geeft. Ik ervaar het als zeer prettig dat de kwaliteit van mijn werk bij een klant gezien wordt en dat Rubicon hier ook vertrouwen in heeft. Geen manager die voortdurend achter mij aan zit met de status van X, Y, Z. Nee, dat ga je niet vinden bij Rubicon. Daarentegen hebben wij wel people managers die vooral gericht zijn op het werkgeluk van de consultant (mij) en die op dat vlak regelmatig bij je in de lucht komen in de vorm van een relaxt koffiemomentje.

Nog een pluspunt, collega’s zijn niet alleen constant met werk bezig. Er worden ook voldoende informele activiteiten georganiseerd voor collega’s onderling. Zo heb ik in mijn eerste week bij Rubicon een prachtige mountainbikeroute gereden op de Utrechtse Heuvelrug met een aantal collega’s en wordt er in de zomer ook regelmatig een wielertour georganiseerd!

Wat betekent voor jou ‘Can’t spell Rubicon without U&I’?

De slogan zegt het al en nu ik mijn eigen blog teruglees, zie ik het vaak voorbij komen: wij doen het samen. Je kunt bij Rubicon echt bouwen op je collega’s. De lijnen zijn kort en het vertrouwen in elkaar is groot. Dit alles komt samen op een prachtige plek in de natuur met goede koffie (!), leuke klanten en uitdagende opdrachten. Wat wil je als consultant nog meer?!