Blogs
& video

100 Days of Happiness | How was your journey Erik?

Ons cluster is nieuw en in oprichting, we kunnen er samen aan bouwen!

De onboarding, hoe kijk je daarop terug?

Mijn eerste werkdag begon met een onboarding voor alle nieuwe medewerkers. Een goed georganiseerde dag met een volle agenda. Mooi om meteen kennis te maken met collega's die ook in het werkveld beginnen én met de collega's op kantoor. Het is meteen duidelijk bij wie je waarvoor terecht kunt. Het was een intensieve en leerzame dag waarop je je gelijk welkom voelt!

Jouw team? Vertel eens! 

Ons cluster is nieuw en in oprichting. We kunnen er samen aan bouwen en ervaringen delen, wat we regelmatig doen. We zijn nog zoekende naar hoe we het cluster het beste kunnen invullen. Een brainstormsessie wordt hiervoor gepland. Zin in!

Hoe bevalt jouw opdracht?

Goed! De organisatie waar ik ben gestart, opereert internationaal, ook op plaatsen waar geen internet is. Dat gaf meteen een leuke twist aan werken met oplossingen in de cloud. Waar connectiviteit tot het internet toch cruciaal is. De softwareleverancier waarmee het bedrijf samenwerkt lost dit voor ons op. Het team groeit en als Product Owner heb ik het nodige in de processen kunnen verbeteren. We bouwen hoofdzakelijk interfaces tussen alle software van externe leveranciers. Pas sinds dit jaar wordt er met SCRUM gewerkt in ons team. De rest van de organisatie werkt waterval. Dit schuurt wel eens, maar we komen er altijd samen uit. De collega's in het bedrijf zijn ook prettig om mee samen te werken, iedereen wil vooruit. Verder proberen we bij de klant altijd de keuze richting de kwaliteit in Azure te laten vallen en niet richting kwantiteit. De klant begrijpt dit en ziet dat dit op de korte en lange termijn zijn vruchten afwerpt.

Great Place To Work. Hoe ervaar jij dat? 

De cultuur binnen Rubicon is heel open. Dat is prettig. Je merkt het aan de collega's die je begroeten en allemaal makkelijk een praatje maken. Ook delen collega's, ongeacht uit welk cluster, graag hun kennis met je (gevraagd en ongevraagd 😉). Ook dat is erg positief. 

Wat betekent voor jou ‘Can’t spell Rubicon without U&I’?

Het Rubicon kantoor stelt iedere Rubiconner in staat om (eventueel met of zonder extern bezoek) de dag met elkaar door te brengen. Samenwerken, naast elkaar werken, samen eten en brainstormen. Dit creëert een goede cohesie tussen medewerkers.