Blogs
& video

100 Days of Happiness | How was your journey Johan?

Je staat er niet alleen voor, de hulpvraag stellen wordt hier juist gewaardeerd. 

De onboarding, hoe kijk je daarop terug?

Ik vond mijn eerste dag intensief, maar tegelijkertijd heel relaxed. Een heleboel informatie zorgde voor een lange dag én voor heel veel duidelijkheid! Het gaf me een goed gevoel dat iedereen in de organisatie goed benaderbaar is. Geen moeilijke lijnen of politiekgevoelige situaties. Wat me ook opviel is dat iedereen die je tegenkomt meteen op je af komt lopen en dat de meesten je al bij naam kennen! Dat gaf me een goed gevoel.  

Nog leuker vond ik dat de onboarding eigenlijk al was begonnen voor de 1e werkdag. Zo had ik al contact met mijn ESM’er, ben ik op gesprek geweest bij de klant en had ik al een opdracht! Direct in de startblokken zonder dat ik gepusht werd. Na 2 dagen onboarding kon ik gelijk aan de gang bij de klant, ideaal! Aan de slag, daar hou ik van en Rubicon blijkbaar ook. Dat bevestigde mijn keuze. 

Jouw team? Vertel eens!

Veel jongere collega's, allemaal met veel kennis. Daar kan ik van genieten. De staf - de Employee Success Managers, maar ook team Office bijvoorbeeld - had ik al veel gezien dus dat geeft een gevoel van thuiskomen. Ik ben onderdeel van een sterk groeiend cluster (Project & Agile Management), dat vind ik super tof. Ik voer samen met andere Rubiconners sollicitatiegesprekken om ons cluster te laten groeien. Ik heb het gevoel dat mijn mening gewaardeerd wordt, dat vind ik fijn! De rol van clusterlead, geeft mij veel energie. Helemaal zin in het komende jaar en om met die energie van mijzelf en de gegeven vrijheid van Rubicon aan de slag te gaan. 

Hoe bevalt jouw opdracht?

Ik wilde nieuwe dingen leren bij Rubicon, be carefull what you wish for, haha. Bij de Rechtspraak mag ik een heel nieuw gebied betreden, super leuk om hierin te duiken. De focus van Rubicon op overheid en finance geeft mij een duidelijke richting. Leuk om in die verschillende keukens te kijken. Bij de Rechtspraak werd ik binnen gehaald voor een aanbestedingstraject, maar ik wilde meer. Nu run ik 4 projecten, dat is toch gaaf?  

Great Place to Work. Hoe ervaar jij dat?

Hard werken, maar ook hard genieten. Die combinatie maakt het zo makkelijk om hier mee te veren. Ik vergelijk het een beetje met 20 jaar geleden, toen ik bij een internet startup ging werken. Daar hadden ze dezelfde mentaliteit, gedreven om een doel te realiseren. En omdat dat doel belangrijk is, kun je met iedereen schakelen van hoog tot laag. Ik vind het ook een Great Place to Work omdat we veel plezier maken. Wielrennen, mountainbiken, kookevents en clusteravonden, BaaS (Bootcamp & Boksen-as-a-Service) dat zijn voor mij allemaal momenten om samen successen vieren! Ben heel lang op zoek geweest naar die sfeer, die ik 20 jaar geleden ook had. Toen zat ik goed in mijn vel  en nu weer!  

Wat betekend voor jou 'Can't spell Rubicon without U&I'?

Je staat er niet alleen voor, de hulpvraag stellen wordt hier juist gewaardeerd. Als ik meedere mensen wat vraag, krijg ik van evenveel collega’s een antwoord. Tips bij het koffiezetapparaat, maar ook online. Ook het kantoor in Leusden is daarop (in)gericht, alles is zo open, dat helpt. Ik voel me elke dag welkom!